Siirry sisältöön
<< Opettajan materiaalipankkiKehittäminen ja arviointiOhjauksen kehittäminenKehittämishankkeen vaiheet Kehittämistyö Toimintaympäristölähtöisyys Kehittämistyön ohjaus Ohjauksen arviointi Ohjauksen tila -arviointiYhteinen kehittämistoiminta KehittämistoimintaKehittäminen kouluissa

Yhteinen kehittämistoiminta

Kehittämiskaudella 2008–2010 kootaan yläkoulujen yhteinen ohjaussuunnitelma. Kehittämistoiminnan kohteena ovat ensisijassa oppilaanohjaajien työn vaiheet alakoulun ja yläkoulun nivelvaiheesta yläkoulun ja toisen asteen nivelvaiheeseen. Työtä tarkastellaan opojen yhteistyön ja sen koordinoinnin näkökulmasta sekä nivelvaiheyhteistyön kehittämisen näkökulmasta. Keskeisiä sisällöllisiä kehittämisalueita ovat tet-harjoittelun ja ennaltaehkäisevän ohjauksen kehittäminen.

Yhteinen yläkoulujen ohjaussuunnitelma tukee koulukohtaista ohjauksen kehittämistoiminta. Samanaikaisesti kootaan siis yläkoulujen ohjaussuunnitelmia. Ohjaussuunnitelmat rakentuvat kunnan opetussuunnitelmassa velvoitettujen sisältöjen rinnalle. Kehittämiskaudella 2008–2010 yläkoulut määrittävät ohjauksen työnjaon, yläkouluaikaisen ohjaustyön vaiheet ja ohjaustyön vuosikellon aihealueilla tet-harjoittelu ja ennaltaehkäisevä ohjaus.